top of page

interview methode

picknick.png

ORAL HISTORY

Oral History is een buitengewoon krachtige vertelvorm waarmee we in staat zijn om onze geschiedenis op een levendige manier vast te leggen.

 

Deze methode is geworteld in de herinneringen van ooggetuigen, en ons doel is om deze herinneringen te ontsluiten door middel van doordachte vragen die de geïnterviewde helpen terug te keren naar hun kindertijd, jeugd en zelfs de kleinste dagelijkse details van het verleden.

 

Vervolgens nemen we de verteller mee op een zorgvuldige reis door de verschillende levensfasen,

waarbij we ontdekken welke gebeurtenissen en welke mensen een diepgaande emotionele indruk hebben achtergelaten.

De ware essentie van deze methode ligt niet alleen in het vastleggen van feitelijke gebeurtenissen, maar vooral in het vasthouden van de gevoelens en percepties die daarmee gepaard gaan.

 

We luisteren met een diepgaande aandacht en gaan in op de diepere betekenis van wat er wordt gedeeld.

Het resultaat is niet zomaar een verzameling van getuigenissen, maar eerder een rijke weergave van de menselijke ervaring.

Een reeks levensverhalen die zich concentreert op een specifiek thema werpt vaak een nieuw licht op een bepaalde gebeurtenis, een tijdperk of zelfs een sociale beweging in onze samenleving. Het biedt waardevolle inzichten die anders misschien verloren zouden gaan.

 

Voordat we aan een Oral History-interview beginnen, gaat een grondige voorbereiding en onderzoek vooraf. De opnames zelf nemen doorgaans zo'n 4 tot 5 uur in beslag.

 

Indien gewenst, monteren wij de interviews tot passende lengtes om de verhalen effectief te delen.

 

Dit is onze diepgewortelde toewijding bij Vertelburo, het vastleggen van de rijkdom van deze verhalen voor de toekomst, zodat ze blijven schitteren als waardevolle schatten van onze geschiedenis.

bottom of page