top of page
unnamed-3_edited_edited.jpg

'Ieder mens is een verhaal. En elk verhaal doet er toe.'

ORGANISATIES

In samenwerking met musea, archieven en kennisinstituten werken wij veelal aan series levensverhalen waarbij individuele vertellingen zich bundelen in een thema. Wij passen bij het afnemen van de interviews de oral history methode toe. De interviewseries verrijken en ondersteunen tentoonstellingen, websites en lezingen. 

 

Een reeks levensverhalen over een thema geeft een aanvullend beeld of werpt nieuw licht op specifieke gebeurtenissen, tijdperk of beweging in onze samenleving. Met die mondelinge overlevering van ooggetuigen kan ook aandacht gevraagd worden voor bepaalde misstanden of vergeten groepen waardoor er begrip en kennis bij de kijker ontstaat en lotgenoten elkaar kunnen vinden. Onze gedeelde geschiedenis wordt met het vastleggen en archiveren van de levensverhalen bovendien behouden voor komende generaties.

Indien nodig betrekken we bij grotere projecten collegae oral historians en filmmakers.

atria_logo.jpg

"Ane en Jet hebben zich uitstekende samenwerkingspartners getoond; ze denken mee met de opdrachtgever, zijn flexibel, opmerkzaam, geven zonodig adviezen, werken accuraat en leveren werk van uitstekende kwaliteit."

Susanne Neugebauer, archivaris Atria, kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis. 
 

OPDRACHTGEVERS o.a.:

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Meer dan 120 interviews met uiteenlopende thema’s en hebben daarvan diverse films, series en teasers gemonteerd. (o.a. Vrouwelijke Hoogleraren, Lesbische Beweging, Misbruik RKK en Dwangarbeid meisjes Zusters van de Goede Herder)

atria_logo.jpg

Museon, serie over de onderduikkinderen van Ru Paré

external-content.duckduckgo.com.jpg

Stichting Cogis en Atria 

In het kader van de thematische collectie Erfgoed van de Oorlog opgezet door het ministerie van VWS, diverse Oral History interviewseries van getuigen verhalen met de thema’s; Dochters van foute ouders, Oorlogsliefdes en Heropvoeding jeugdige politieke delinquenten (ss-ers). Opgeslagen bij DANS (Data Archiving and Network Services), KNAW.  

external-content.duckduckgo_edited.jpg
bottom of page