top of page
verloskundigeninsuriname.jpg

'Ieder mens is een verhaal. En elk verhaal doet er toe.'

ORGANISATIES

In nauwe samenwerking met vooraanstaande musea, archieven en kennisinstituten richten we ons vaak op de creatie van reeksen levensverhalen, waarbij individuele vertellingen zich verenigen rondom een centraal thema. Gedurende de interviews maken we gebruik van de diepgaande Oral History-methode.

Deze series van interviews dienen als een waardevolle verrijking en ondersteuning voor diverse tentoonstellingen, websites en boeiende lezingen. Ze werpen een nieuw licht op specifieke gebeurtenissen, tijdperken of bewegingen in onze samenleving. De mondelinge overlevering van ooggetuigen heeft de kracht om aandacht te vestigen op misstanden of vergeten groepen in onze maatschappij. Hierdoor ontstaat begrip en kennis bij de kijker, en kunnen lotgenoten elkaar vinden.

Deze inspanningen dragen bij aan het behoud van onze gedeelde geschiedenis, zorgvuldig vastgelegd en gearchiveerd als een waardevolle erfenis voor komende generaties.

Het is onze manier om de rijke weefsels van onze geschiedenis te bewaren en te laten schitteren in het heden.

atria_logo.jpg

"Ane en Jet hebben zich uitstekende samenwerkingspartners getoond; ze denken mee met de opdrachtgever, zijn flexibel, opmerkzaam, geven zonodig adviezen, werken accuraat en leveren werk van uitstekende kwaliteit."

Susanne Neugebauer, archivaris Atria, kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis. 
 

OPDRACHTGEVERS o.a.:

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Meer dan 120 interviews met uiteenlopende thema’s en hebben daarvan diverse films, series en teasers gemonteerd. (o.a. Vrouwelijke Hoogleraren, Lesbische Beweging, Misbruik RKK en Dwangarbeid meisjes Zusters van de Goede Herder)

atria_logo.jpg

Museon, serie over de onderduikkinderen van Ru Paré

external-content.duckduckgo.com.jpg

Stichting Cogis en Atria 

In het kader van de thematische collectie Erfgoed van de Oorlog opgezet door het ministerie van VWS, diverse Oral History interviewseries van getuigen verhalen met de thema’s; Dochters van foute ouders, Oorlogsliefdes en Heropvoeding jeugdige politieke delinquenten (ss-ers). Opgeslagen bij DANS (Data Archiving and Network Services), KNAW.  

external-content.duckduckgo_edited.jpg
bottom of page