top of page

'Elk levensverhaal is uniek

en van onschatbare waarde.'.''

OVER ONS

Wij zijn filmmakers met een grote bevlogenheid voor levensverhalen. ​

 

De oral history interviews die we vastleggen in opdracht van instituten en archieven, maken onze gedeelde geschiedenis tastbaar. Ooggetuigen delen hun verhaal met ons. De interviews zijn in gemonteerde versies te zien op websites, tentoonstellingen en bij lezingen. Wij verzorgen de gehele productie; oral history interview, regie, camera, geluid, montage en productie. De lange interviews blijven behouden.

 

Naast organisaties zetten wij onze kennis en ervaring ook in voor particulieren. 

Binnen families liggen vaak bijzondere levensverhalen besloten. De emotionele band kan in de weg staan om bepaalde vragen te stellen. Wij zijn buitenstaanders die het levensverhaal van een dierbare in vertrouwen en op een integere manier vastleggen.

Ane C. Ose

(1974) Filmmaker & editor

Opleiding: Nederlandse Film&Televisie Academie, Amsterdam

In Noorwegen en Nederland heb ik gewerkt voor tv, radio en film als maker en researcher. Maar mijn hart klopt het hardst voor de documentaire. Omdat elk mens een belangrijk verhaal heeft dat verdiend om gehoord te worden.  Als editor van meerdere oral history gesprekken raak ik telkens weer ontroerd door ieders verhaal. Door hoe iemand beweegt, kijkt, zoekt naar woorden en de rust krijgt om zijn of haar bijzondere verhaal te vertellen.

Dat verhaal gun ik iedereen om te hebben en om door te geven aan dierbaren.

Jet Homoet

(1958) Cameravrouw & regisseur

Opleiding: National Film and Television School,  Engeland

Ik ben documentairemaker en visueel verhalenverteller. Als regisseur en cinematograaf maak ik portretten van mensen waarin ik persoonlijke dilemma’s en maatschappelijke situaties van binnenuit zichtbaar en invoelbaar maak. Mijn interesse voor levensverhalen sluit hier naadloos op aan. De afgelopen jaren heb ik in opdracht meer dan 120 oral history interviews op beeld vastgelegd. Hieruit heb ik in samenwerking met oral historians en collega Ane C. Ose, diverse interviewseries samengesteld. 

bottom of page