top of page

'Elk levensverhaal is uniek

en van onschatbare waarde.'.''

OVER ONS

Bij Vertelburo koesteren we het uitgangspunt dat ieder levensverhaal buitengewoon is en een onschatbare waarde heeft om te worden verteld en vereeuwigd.

We hebben de kunst om verhalen te verzamelen en te bundelen rond specifieke thema's, zoals in het geval van het werk van professionals in het geboortezorgsysteem.

 

Deze verhalen vormen een rijke collectie die niet alleen inzicht biedt in hun vakgebied en kernwaarden, maar ook in de weerspiegeling van onze samenleving en de dynamiek van veranderende tijden.

Het zijn deze verhalen die een stem geven aan de geschiedenis, de passie en de toewijding van degenen die betrokken zijn bij de geboortezorg. Ze brengen de kernwaarden en de diepgewortelde overtuigingen van deze professionals tot leven, terwijl ze tegelijkertijd een spiegel voorhouden aan de evolutie van onze samenleving en de uitdagingen van de moderne tijd. Het is een waardevolle schat aan getuigenissen die niet alleen de professionals zelf, maar ook degenen die de geboortezorg ontvangen, kunnen inspireren en verrijken.

 

Dit is wat ons drijft bij Vertelburo, het vastleggen van deze uitzonderlijke verhalen om te koesteren en te delen met de wereld.

Ane C. Ose

(1974) Filmmaker & editor

Opleiding: Nederlandse Film&Televisie Academie, Amsterdam

In Noorwegen en Nederland heb ik gewerkt voor tv, radio en film als maker en researcher. Maar mijn hart klopt het hardst voor de documentaire. Omdat elk mens een belangrijk verhaal heeft dat verdiend om gehoord te worden.  Als editor van meerdere oral history gesprekken raak ik telkens weer ontroerd door ieders verhaal. Door hoe iemand beweegt, kijkt, zoekt naar woorden en de rust krijgt om zijn of haar bijzondere verhaal te vertellen.

Dat verhaal gun ik iedereen om te hebben en om door te geven aan dierbaren.

Jet Homoet

(1958) Cameravrouw & regisseur

Opleiding: National Film and Television School,  Engeland

Ik ben documentairemaker en visueel verhalenverteller. Als regisseur en cinematograaf maak ik portretten van mensen waarin ik persoonlijke dilemma’s en maatschappelijke situaties van binnenuit zichtbaar en invoelbaar maak. Mijn interesse voor levensverhalen sluit hier naadloos op aan. De afgelopen jaren heb ik in opdracht meer dan 120 oral history interviews op beeld vastgelegd. Hieruit heb ik in samenwerking met oral historians en collega Ane C. Ose, diverse interviewseries samengesteld. 

bottom of page